Spoorzoeken in Slangenburg

Onze missie 

Mensen op zoek

naar rust, stilte en bezinning

ruimte bieden in en rond de Slangenburgse kerk 

om iets op het spoor te komen van God, 

die je met vele namen kunt noemen.

Deze sporen zijn te vinden 

in de natuur, in de bijbel en in jezelf.

ezinning

Welkom


Meditatieve wandelingen

 

Voor mensen die op zoek zijn naar stilte en bezinning en van wandelen in de natuur houden, organiseren wij elke vrijdagmorgen een meditatieve wandeling vanuit de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem), aan de rand van het bos, op loopafstand van de abdij en het kasteel. (zie Agenda).

Kloosterwandeling

Wandeling naar de abdij. We wandelen de eerste 2 vrijdagen van de maand richting de St. Willibrordsabdij, om daar het middaggebed van de monniken te kunnen meebeleven.
Vanaf kwart over 10 is ontvangst met koffie in het kerkje aan de IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem. Om kwart voor 11 begint het meditatief moment in een ruime kring, waarna we eerst een kwartier in stilte en later ook in gesprek met elkaar richting de abdij wandelen, waar we het middaggebed van kwart over 12 tot half 1 gaan meemaken. Tijdens de terugweg van ongeveer een uur, waarin ook stiltemomenten en gesprek elkaar afwisselen, wordt gaandeweg de van huis meegebrachte lunch opgegeten. Rond kwart voor 2 zijn we dan terug bij het startpunt, waar we afsluiten met een zegenbede in het labyrint. Bijdrage € 4 of 5 keer voor € 15 via een stempelkaart.

De tekst, muziek, zegenbede, enz. kunt u nog eens nalezen (of desgewenst downloaden) door hier te klikken.

Natuurwandeling
De laatste twee (in sommige maanden drie) vrijdagen van de maand wandelen wij ongeveer een uur in de natuur in de omgeving van de Slangenburgse kerk aan de IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem.
Vanaf kwart over 10 is ontvangst met koffie in het kerkje. Om kwart voor 11 begint het meditatief moment in een ruime kring, waarna we eerst een kwartier in stilte en later ook in gesprek met elkaar ongeveer een uur wandelen in de mooie omgeving door de Slangenburgse kerk. Rond kwart over 12 zijn we terug bij het startpunt, waar we afsluiten met een zegenbede in het labyrint. Desgewenst kunnen we nog samen lunchen met van huis meegebracht brood tot 13.00 uur. Bijdrage € 4 of 5 keer voor € 15 via een stempelkaart.

De tekst, muziek, zegenbede, enz. kunt u nog eens nalezen (of desgewenst downloaden) door hier te klikken.


Andere pioniersactiviteiten  

 ‘s Maandags, om de week, ben je de hele dag van harte welkom in de Slangenburgse kerk. Maar je kunt ook kiezen voor alleen de ochtend- of alleen de middagactiviteit. Wil je aan beide activiteiten meedoen, neem dan wel wat te eten mee voor tussen de middag. Zie voor alle data de agenda

’s Morgens is er ‘tekst en gesprek’ van 10.00 - 12.00 uur. Dan lezen en bespreken we met elkaar een gedeelte uit een boek of een andere spirituele tekst. Klik hier voor meer informatie op de agenda.

's Middags is er ‘mediteren met de bijbel’ van 14.00 - 16.00 uur. Je kunt het ook Lectio Divina noemen of ‘bidden met de bijbel’. Eerst drinken we thee of koffie. Dan, zittend in een kring rond de kaars in de kerkzaal, worden we stil en open. Klik hier voor meer informatie op de agenda.
 

Zaterdagactiviteiten


Zingen is helen: 25 november 2023 (14.00 - 16.00 uur)

Op zaterdag 25 november organiseert Spoorzoeken in Slangenburg van 14.00-16.00 uur een zangmiddag in de Slangenburgse kerk aan de IJzevoordseweg 35 met als titel ‘Zingen is helen’. Dit hopen we te ervaren door onder leiding van Gerrie van der Horst uit Ruurlo teksten te zingen van Jan Kortie (centrumvoorstembevrijding.nl). Volgens Kortie kan iedereen zingen en er ook nog eens plezier aan beleven. In de ideale wereld zingt wat hem betreft iedereen in vrijheid zijn/haar eigen lied én is daarbij geheel open om dat van anderen te horen en te respecteren. We gaan het meemaken. Bijdrage € 5. Opgave bij Helma van Loon via 06 43229677 of wmvanloonkuiper@gmail.com

Zie ook Agenda


Taizémomentjes:

Iedere week verschijnt via onderstaande link een nieuw Taizémomentje van ca. 10 minuten

https://www.youtube.com/channel/UCSsfW5yPGESxHzfOleUH0BQ/videos


Taizévieringen 

In de Slangenburgse kerk worden per jaar 3 Taizévieringen gehouden. De eerstvolgende vieringen zijn op zaterdag 18 november 2023 en 27 januari 2024 om 19.30 uur. Zie Agenda voor meer informatie.


Met enige regelmaat wordt er op de website een 'meditatie van de week' geplaatst: klik hier


Contact

 

We houden contact met de mensen die regelmatig deelnemen aan onze activiteiten via een maandelijkse mail met het laatste nieuws.
Via het contactformulier kunt je deze mail aanvragen.

Helma van Loon schrijft af en toe een blog voor op de website (zie Helma’s Blogs).

Iedereen is van harte welkom!