Labyrint lopen

Een labyrint, je hebt ze in vele soorten en maten en je vindt ze op veel plaatsen, zowel binnen als buiten.

Binnen b.v. in de kathedraal van Chartres. 
De weg door het labyrint staat voor de weg door het leven en ook voor de verbinding tussen het menselijke en het goddelijke. Lopen door een labyrint doet iets met je. Gaandeweg laat je dingen los en vind je wat je zoekt. Gaandeweg kom je tot rust, tot jezelf, je diepste kern.

Sinds 21 mei 2017 ligt er op het grasveld vóór de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35) een blijvend labyrint. Deze is voor iedereen vrij te bewandelen.

Zie hieronder een foto impressie van de opening van het labyrint.

Elke zondagmiddag in juli en augustus wordt er ‘open huis’ gehouden bij het labyrint dat in het grasveld voor de Slangenburgse kerk aan de IJzevoordseweg 35 ligt. Ook doordeweeks is het labyrint vrij toegankelijk, maar op zondagmiddagen tussen 14 en 16 uur kunnen mensen langskomen om meer te horen of te lezen over de betekenis van het labyrint. En uiteraard is het ook mogelijk om het labyrint te lopen en dan zelf te ervaren hoe dat is. Een labyrint kan vergeleken worden met de levensweg. Je loopt het pad dat voor je ligt en komt via onverwachte wendingen uiteindelijk toch bij je bestemming aan. Er wordt ook koffie en thee geschonken op zondagmiddag, tegen een vrije gift.

Foto impressie