Helma's Blogs Spoorzoeken Slangenburg

28.11.2023

Wandelen in de Slangenburg

Het is vrijdagmorgen. Je wordt wakker, doet het gordijn open en denkt: ‘Ik heb zin in een wandeling, lekker ergens in het bos. Wie zal ik vragen om mee te gaan of ga ik alleen. [Meer weten…]

Helma - 15:10:21 @ Meditatief Wandelen | Een opmerking toevoegen

09.01.2023

Heilig

‘Misschien komt het omdat we in de protestantse kerk niet aan heiligen doen’, zo hoorde ik mezelf opeens zeggen, terwijl ik in de auto zat met Hans op weg naar de kerk op zondag 4 december. We hadden het niet over Sint Nicolaas, maar over het ongeloof in Jezus. Ik ontdek nogal eens dat mensen het moeilijk vinden om meer in Jezus te zien dan een aardige man die veel goede en mooie dingen deed. [Meer weten…]

Helma - 11:35:45 | Een opmerking toevoegen

22.12.2021

Het is Advent

Die drie woorden, ‘het is Advent’, schieten me regelmatig te binnen in de weken vóór Kerst. De ene keer zeg ik het zuchtend, ‘het is Advent’, en dan moet ik denken aan het naderend kerstfeest en nog meer aan de kerstpreek. Dat moet ieder jaar weer de beste preek ever zijn en tja, dat voelt toch wel als een belasting in de weken ervoor. [Meer weten…]

Helma - 14:31:46 | 5 opmerkingen

04.12.2021

Winter-dip

Het was zelfs een item op het journaal, de winter-dip. Misschien nog wel meer dan andere jaren, is het logisch dat mensen er last van hebben in de weken vóór Kerst 2021. De dagen zijn kort en koud. [Meer weten…]

Helma - 21:52:23 | 6 opmerkingen

21.05.2021

Verlangen

Niet zo moeilijk om te bedenken waar ik naar verlang op dit moment. Ik verlang naar een andere tijd, een tijd die niet wordt beheerst door een ziekmakend  virus. Ik mis de contacten met anderen enorm, het samen sparren, samen wandelen, samen zingen en bidden, samen praten naar aanleiding van een boek of een bijbelgedeelte. [Meer weten…]

Helma - 10:26:30 | Een opmerking toevoegen